Helstekt Flap steak med somrig sallad och tryffelbearnaise
Flap steak är en smakrik och lättlagad detalj som gör sig allra bäst på grillen. I detta recept är den helstekt (men det passar givetvis lika bra att helgrilla den på samma sätt) och serveras med valfri somrig sallad och en underbart god tryffelbearnaise.
I samarbete med: Cecilia Folkesson
Du behöver
- 3 st
äggulor
- 3 msk
vatten
- 0,5 msk
vitvinsvinäger
- 1 msk
finhackad färsk dragon
- 1 krm
nymalen vitpeppar
- 10 st
droppar tryffelolja
En nypa salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 150°
- Torka av köttet, gnid in med oljan och salta och peppra.
- Stek köttet i smör i stekpanna tills det fått fin färg tillsammans med lätt krossade vitlöksklyftor. Ha i timjankvistarna mor slutet.
- Lägg köttet med vitlöken och timjan i en ugnsform och slå över stekskyn.
- Tillaga i ugnen tills köttet når 56–58° i innertemperatur. Låt köttet vila i ca 10 min och skär upp i tunna skivor.
- Undertiden köttet tillagas i ugnen, börja med att låta vinäger och hackad dragon ligga och dra i en skål ca 10 min.
- Smält smöret och låt det svalna lite.
- Vispa ihop vatten och äggulor i en liten kastrull, vispa sen i vinägern. Värm upp försiktigt på medelvärme och vispa under tiden tills såsen börjar tjockna.
- Ta från kastrullen från plattan och häll långsamt i smöret i en tunn stråle. Vispa hela tiden.
- Tillsätt peppar, salt och tryffeloljan.
- Servera med valfri somrig sallad.